Nimipaivat.com

Harri

Harri, suomenruotsalaisessa kalenterissa Harry, on suomalainen miehen etunimi. Suomessa Harrin nimipäivää vietetään 6. tammikuuta. Harry-muodossa nimi on erittäin suosittu englanninkielisissä maissa. Harri on myös Harryn walesilainen muunnos.

Nimi Harry juontaa juurensa sanasta Henry. Henryn alkuperä on saksankielisestä nimestä Haimirich, joka tarkoittaa “talouden hallitsijaa”. Myös nimillä kuten Henrik ja Heikki on sama alkuperä. Norjassa nimeä Harry käytetään epävirallisesti kuvaamaan henkilöä, jolla on huono maku, tai henkilöä, joka takertuu vanhentuneisiin asioihin.

Digi- ja väestötietoviraston tietojen mukaan Suomessa oli vuoden 2019 loppuun mennessä rekisteröity noin 26 180 Harri-nimistä miestä. Heistä yli puolet oli syntynyt 1960- ja 1970-luvuilla. Suomessa oli yhteensä 6 761 Harry-nimistä miestä. Nimi ei ole koskaan ollut minkään vuoden suosituimpien nimien joukossa.

Harria vastaava naisten nimi on Harriet. Harri esiintyy Suomessa myös sukunimenä, ja tammikuussa 2022 tätä sukunimeä kantoi 358 henkilöä.