Kari on suomalainen miehen etunimi. Kari-nimiset ihmiset viettävät nimipäiväänsä 11. tammikuuta. Joissakin muissa kielissä Kari voi olla myös naisen etunimi.
Suomessa Kari on karjalankielinen lyhenne kreikkalaisesta nimestä Makarios, joka tarkoittaa ‘siunattua’ ja ‘onnellista’. Sitä on käytetty myös ‘kari’-päätteisten nimien, kuten Sakari ja Oskari, pienennysnimenä. Kari on kansallisromanttinen nimi, jonka kirjailija Juhani Aho toi tietoisuuteen teoksessaan “Panu” vuonna 1897. Islantilaisessa ja skandinaavisessa mytologiassa Kari on nimi, joka viittaa lempeään tuuleen.
Kari tuli muotinimeksi 1940- ja 1950-luvuilla, ja se on ollut mukana suomalaisessa almanakassa vuodesta 1929 lähtien. Digi- ja väestötietoviraston tietojen mukaan Kari oli annettu Suomessa 1900-luvun alusta vuoden 2019 loppuun 57 170 miehelle ja noin 50 naiselle. Kari oli 1950-luvulla suosituin poikien etunimi Suomessa.
Suomen ulkopuolella Kari on yleensä naisten etunimi. Se on Katariinan pienennysnimi, samanlainen kuin Karin, Karen tai suomalainen nimi Kaarina. Se on erityisen yleinen Norjassa, jossa vuonna 2005 oli lähes 30 000 Kari-nimistä naista. Nimestä on tullut tyypillinen viittaus norjalaiseen naiseen. Norjassa käytetään sanontaa “Ola ja Kari Nordmann” samalla tavalla kuin Suomessa “Matti ja Maija Meikäläinen”. Norjan kielessä naisnimi Kari lausutaan pitkällä a:lla. Suomessa lausutaan vastaavasti naispuolinen.