Nimipaivat.com

Mikael

Mikael on miehen etunimi, joka on peräisin Raamatun arkkienkeli Mikaelista, joka on heprealaista alkuperää ja tarkoittaa “Kuka on Jumalan kaltainen?”.

Suomessa on paljon Mikael-nimisiä henkilöitä eri sukupolvissa. Se on kaikkien aikojen kymmenenneksi yleisin miehen nimi Suomessa, kun otetaan huomioon kaikki etunimet. Digi- ja väestötietoviraston tietojen mukaan vuoden 2019 loppuun mennessä nimi Mikael oli annettu Suomessa 126 791 miehelle ja noin 60 naiselle. Koska Mikael on ollut erittäin suosittu toisena tai kolmantena nimenä, vain pieni osa näistä tapauksista on käytetty etunimenä.

Nimen Mikael muunnelmia esiintyy eri maissa, kuten englantilainen Michael, espanjalainen Miguel ja ranskalainen Michel. Suomessa variaatioita ovat muun muassa nimet Mika, Miika, Micael, Miikaeli, Miikka, Miikka, Miki, Mikko, Miko, Miska, Mikkeli, Mikki, Mikke, Mikkeli, Mikkeli, Mike, Miikkaeli ja Miihkali. Jopa Eeli voidaan johtaa Mikaelista. Naispuolinen vastine on Mikaela.

Mikaelin nimipäivää vietetään 29. syyskuuta, joka on myös arkkienkeli Mikaelille omistetun juhlan, Mikaelinpäivän, alkuperäinen päivämäärä.